NATUURSPEELPLAATS

 Schermafbeelding 2015-06-23 om 07.38.16

Een natuurspeelplaats geeft kinderen de mogelijkheid zelf hun spel vorm te geven. Deze organische speeltuin stimuleert de eigen ontdekkingsdrang en fantasie. Ook geeft dit aanleiding om zich fysiek uit te leven in het avontuurlijke landschap. Naast de nieuwsgierigheid, de fantasie en het motorische wordt ook het sociale ontwikkeld. Dit door het samen bedenken en bouwen van constructies en spelen.

Ravihuisje

 

Zand en water

In de natuurspeelplaats kunnen er speluitdagingen worden aangereikt via eenvoudige bergen, dalen, zandglijbanen en modderbaden. Dit laatste wordt vanzelfsprekend het handigste bereikt in combinatie met een waterparcours. Zo kunnen er stroompjes of een vijver worden ingericht. Ook kan men kiezen voor een waterzuiveringsbekken met o.a. riet. Wanneer dit wordt doorkruist door bv. stapstenen, boomstammen of slingertouwen ontstaat een uitzonderlijke plek die uitdaagt om onbewust te leren.

 

Hout

Ontspinte robiniabomen, takken en blokken kunnen worden aangereikt als bouwmateriaal. Met deze vormen kinderen constructies of ze kunnen aanleiding geven tot volks- of fantasiespel. Laat kinderen hiermee spelen en er ontstaan bruggen, wipwappen en burchten.
Via wilgen- of boomhutten, van klim-, klauter-, stammenparcoursen tot slingertouwen worden kinderen en jongeren dan weer uitermate fysiek uitgedaagd. Ook een ondergrondse tunnel kruipbuis vormt een fijn en veilig spelalternatief.

Wij kunnen basisconstructies bouwen zoals hoogteplatformen (max 1,5m) die als veilige basis kunnen dienen voor o.a. kampen. Ook kunnen we een natuurlijke uitkijktoren realiseren.
Ook leveren we losse degelijke stammen en takken als vertrekmateriaal voor buitenspel. 

 

Beplanting

De beplanting bepaalt de atmosfeer en schept ruimte voor de diverse mentale leefwerelden van kinderen. Wanneer een kind zich minder aangetrokken voelt tot het ruige spel, kunnen deze hoeken een veilige haven vormen. Zo kan men opteren voor een bos-, kruiden-, vlinder-, bijen-, geur-, bloemen- of bessentuinen.

 

WAT DOEN WIJ?

We geven van advies, tot begeleiding, tot uitvoering.
Is er nood aan het van de start uittekenen en realiseren van de natuurspeelplaats dan kunnen onze schrijnwerkers via onze landschapsarchitect een doordacht, natuurlijk, hedendaags en spelopwekkend project neerzetten.onderprenten_lijn