PARTICULIERE SPEELTUIN

Schermafbeelding 2015-06-23 om 07.38.16

Girafboomhut

IMG_4594

Een boomhut waarbij we de avontuurlijke gezelligheid van een hut hoog in de boom (op kindermaat) hebben gecombineerd met het ontzien van de boom zelf door gebruik te maken van steunpalen. De giraf kwam er op vraag en vormt een fijn thema vertrekkende van onze lange grillige stammen.


Speeltuin Ravi

 

IMG_9607
Dit speeltuintje werd ontworpen naar de stamvormen van een boom die (spijtig genoeg!) geveld hoorde te worden. Het opstarten van de bouwwerken werd door de vele helpende handen erg licht en verliep vlot. De opbouw zelf was ook fijn in dit prachtig stuk Vlaams Ardeens heuvellandschap! In november wordt de afwerkingsfase gepland.

Ontwerp speeltuintje: Hans Beckers en Wood to Play.


PIXELMUUR

Van 17 mei tot 15 juni stellen we de pixelmuur voor in het Antwerpse: Designcentrum de Winkelhaak. Dit in het kader van freetoplay/playground: de analoge games.

De muur vormt een open platform waar iedereen een werk op kan plaatsen door de pixels rond te draaien. De pixelblokken (cilinders) hebben 3 zijden, geschilderd in de 3 LED-kleuren: rood/groen/blauw. De analoge manipulaties die de toeschouwers maken op de pixelmuur worden constant digitaal ‘geconsumeerd’ en in een app verwerkt, die vanaf zaterdag te vinden is op http://freetoplay2014.be. Dit vormt een semi-time lapse: Een beeldopvolging van elke wijziging.

Wat uiterlijkheden: De wand is 2m 50 breed. Hij bevat 600 robinia houten pixels.

http://freetoplay2014.be
https://www.facebook.com/FreeToPlayExpo

Bouwers en concept: Jasper, Thomas, Hannes, Walter, Levi en Fraukje
Devillé/Engels

pixelmuur
Pixelmuur Designcentrum AntwerpenSPEELHUISJE WERNER TORFS

Het speelhuisje werd volledig geïntegreerd in de kindvriendelijke tuin door tuin- en landschapsarchitect Werner Torfs. Zo gaat de glijbaan over een beek die eveneens de filter voor de zwemvijver vormt. De losse en speelse uitstraling van het speelhuisje maken dat het mag gezien worden als meerwaarde en niet als storende constructie. De tuin en het houtwerk werden beiden doordacht en speels opgevat.

IMG_7967

onderprenten_lijn